Είστε στο σωστό σημείο. Πολλώνια. Μήλος.

Πολλώνια

Τα Πολλώνια είναι ένα γραφικό ψαροχώρι στη βορειοανατολική άκρη της Μήλου που βλέπει στην Κίμωλο. Αποτελεί ένα ήσυχο τουριστικό θέρετρο που διαθέτει όλες τις ανέσεις που θα περιμένατε να βρείτε σε ένα τυπικό Κυκλαδικό νησί και περισσότερο, όπως άμμο, δεντροστοιχίες από αλμυρίκια, προστατευόμενες παραλίες, μοναδική γεωλογία του νησιού, παραδοσιακές ταβέρνες στην προκυμαία, ψαρόβαρκες αραγμένες από την προκυμαία, τα γραφικά ενοικιαζόμενα δωμάτια, σπίτια λουσμένα από μπουκαμβίλιες, ασβεστωμένα εκκλησάκια, υπέροχη θέα στο Αιγαίο πέλαγος, ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, κλπ. Τα αλιευτικά σκάφη των ντόπιων εξασφαλίζουν το φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες που βρίσκονται δίπλα στο κύμα. Αξιοσημείωτη επίσης είναι η ύπαρξη καταδυτικύ κέντρου στο χωριό.

Το μικρό νησί της Κιμώλου είναι κοντά στα Πολλώνια με καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση. Ο οικισμός των Πολλωνίων απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα, μέσω ασφαλτοστρωμένου δρόμου, από τις περισσότερους άλλους σημαντικούς προορισμούς όπως το λιμάνι του Αδάμαντα και το αεροδρόμιο της Μήλου.

Τα Πολλώνια θα πρέπει να παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις οικογένειες με μικρά παιδιά. Οι περισσότερες παραλίες στα Πολλώνια, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής παραλίας, χαρακτηρίζονται από χρυσή άμμο και ρηχά νερά, καθιστώντας ασφαλές για τα παιδιά, ενώ τα πολυάριθμα αρμυρίκια κατά μήκος της παραλίας παρέχουν την αναγκαία σκιά. Ταυτόχρονα, μία παιδική χαρά στο κέντρο της πόλης, ακριβώς πίσω από την κεντρική παραλία των Πολλώνιων, παρέχει μια ευπρόσδεκτη απόσπαση της προσοχής σε μικρά παιδιά. Επίσης, ο πολιτιστικός σύλλογος των Πολλωνίων, διοργανώνει εκδηλώσεις που παρουσιάζουν ενδιαφέρον τόσο για τους ντόπιους και τους επισκέπτες της πόλης. Ένα κτίριο στη χερσόνησο Πελεκούδα είναι αφιερωμένο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις καθώς και εκθέσεις τέχνης και φωτογραφίας που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη.

Περισσότερες πληροφορίες για την Πολλώνια θα βρείτε:
www.pollonia.com/

 

photo 12smphoto 13sm

Χάρτης