Είστε στο σωστό σημείο. Πολλώνια. Μήλος.

Η Μήλος

Η Μήλος αποτελεί ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων που συνδυάζει το βαθύ μπλε του Αιγαίου, τις πολυάριθμες παραλίες με την αξιοθαύμαστη ποικιλία, την ομορφιά των παραδοσιακών Κυκλαδικών σπιτιών και των ιστορικών μνημείων.

Το πλούσιο σε ορυκτά ηφαιστειογενές έδαφος και η ενασχόληση με την εξόρυξη την επεξεργασία αλλά και την εμπορία τους, αποτέλεσε την πρώτη πηγή πλούτου για το νησί και τους κατοίκους του για πολλούς αιώνες και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Από τα αρχαία χρόνια, ένα σκληρό ηφαιστειακό πέτρωμα, ο οψιδιανός, που προήλθε από λιωμένη λάβα, αποτέλεσε ένα σημαντικό ημιπολύτιμο λίθο στην ιστορία της ανθρώπινης ανάπτυξης. Πολλά από τα πρώτα εργαλεία και όπλα ήταν κατασκευασμένα από αυτό το φυσικό γυαλί.

Πολυάριθμες παραλίες σε μια πανδαισία χρωμάτων, θαλασσινές σπηλιές και γεωμορφολογικά σχήματα ηφαιστειακής έμπνευσης πιστώνονται την τουριστική έκρηξη του νησιού. Η ιστορία, και η παράδοση σε συνδυασμό με την ξεχωριστή ομορφιά του νησιού συνθέτουν ένα αξιοπρόσεκτο μωσαϊκό που αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό χαλάρωσης και ευχαρίστησης.

Περισσότερες πληροφορίες για την Μήλο θα βρείτε:
http://www.milos-island.info/
http://www.milosguide.com/

 

θέα από τα δωμάτια  Πολλώνια Μήλοςη θάλασσα στην Πολλώνια, Μήλο

Χάρτης